Intranet Vereniging
Baanstatus
Vrijwel onbewolkt (zonnig/helder) / -0.8°

Starten met golfen

Leuk dat u interesse heeft om te gaan starten met golf op Reymerswael. Graag lichten we u hier de stappen toe die men  in het begin van de golfsport neemt. Mocht u eerst eens kennis willen maken kunt u uiteraard een proefles nemen of deelnemen aan een van onze open clinics.
 

Start met golfen

Wanneer u gaat starten met golf en u zelfstandig de golfbaan op wilt gaan moet u een aantal stappen ondernemen. Allereerst moet u een basispakket aan golfvaardigheden leren alvorens u baanpermissie krijgt. Deze basisvaardigheden leert u van onze golfprofessionals die tevens ook de baanpermissie afgeven. Golfers die dit traject ingaan naar baanpermissie zullen minimaal het oefenlidmaatschap moeten hebben om baanpermissie te verkrijgen.  Baanpermissie verkrijgt u via de pro en de baanpermissiecursus.
Nadat u baanpermissie hebt verkregen kunt u handicap 54 gaan halen wat voorheen GVB werd genoemd (het startniveau van een startende golfer ).
Handicap 54 wordt vervolgens behaald wanneer u in de praktijk kunt aantonen dat u dit niveau kunt spelen. Daarnaast is er ook een klein theoretisch examen wat behaald moet worden.

 


Baanpermissiecursus

Onze baanpermissiecursus bestaat uit 6 lessen van 2 lesuren (100min).
In deze cursus komen alle basistechnieken aan bod en worden daarnaast ook de regels en etiquette uitvoerig behandeld. Hieronder een overzicht van de individuele trainingen die 100min per training bedragen:
Les 1: swing en putten
Les 2: swing en chippen
Les 3: swing en pitchen
Les 4: swing en bunker
Les 5: BAAN
Les 6: BAAN  
 

Deze cursus kunt u naast individueel ook in groepsverband volgen.
De inhoud van de trainingen is dan hetzelfde, echter plannen we dit in 4 trainingen van 150min. Voor individuele trainingen kunt u rechtstreeks afspreken met de golfprofessionals en voor de groepstrainingen kunt u zich inschrijven via de mail.

Tarieven individuele lessen

1 persoon: 600euro
2 personen: 330euro pp.
3 personen: 275euro pp.
4 personen: 220euro pp.
 

Tarieven groepstraining en data

Vanwege het weer in de winter is er minder vraag naar onze baanpermissie cursussen. Om deze reden starten onze cursussen weer vanaf medio Maart. Prijs voor de groepstraining is dan 225euro.
Mocht u eerder willen beginnen kunt u natuurlijk gebruik maken van onze privé trainingen.